Sayfalar

28 Ocak 2015 Çarşamba

Platinum Pro Use

1919 yılında dolma kalem üretimiyle başlamış serüvenine Platinum. Günümüzde de harika dolma kalemleri ile biliniyor. Ürünlerin hem işçilik ve kalitesi hem de fiyatları markanın adını aldığı elementin hakkını veriyor.

Pro Use ise Platinum'a göre ucuz versatil kalemlerin geneline bakıldığında ise orta-alt seviyede konumlandırılmış diyebilirim. Oldukça şık bir kutuda yastık altlığı ile geliyor. Türkiye'de çeşitli kitabevleri ve kalemcilerde 40-50 tl civarına bulabilmek mümkün. Yurtdışında ise her zaman olduğu gibi biraz daha uygun fiyatlı.



Kalem tamamen alüminyumdan oluşuyor. Arka kapağında yanlış uç koymayı engellemek amacıyla yazıldığını düşündüğüm uç boyutu yer alıyor. Yan tarafındaki gri logolar ise oldukça şık görünüyor. Tutma kısmındaki kat kat yapı kaleme müthiş bir estetik katarken kaymayı da kusursuz engelliyor. Uç kısmında ise sabit uç yatağı düşmelere karşı masum ve çaresiz bir şekilde sabit. Bu durum zaten neredeyse tüm çizim kalemlerinde böyle bir kaç istisna dışında. Yine uç kısmında ise içindeki uç türünü hatırlatıcı bir mekanizma bulunuyor. Bu minik halka her boyda ayrı renkte.


Kalemi uzun uzun anlatmaya inanın hiç gerek yok. Hem çizim hemde yazı için harika bir seçim. Dolgun yapısıyla ele rahatça otururken tırtıklı tasarımı ve alüminyum gövdesi harika bir uyum içinde elinizle. Uzunluğu, çapı ve ağırlığı tam tamına olması gerektiği gibi. Kalemi kısa süre kullanmama rağmen hayatım boyunca gördüğüm en iyi 4-5 kalemden biri diyebilirim.


Özetleyecek olursak, Platinum Pro Use hem çizim hem de yazı için ilk sıralarda tercih edilmesi gereken bir kalem. Kaymaz, yormaz, kolay kolay bozulmaz bir kalem. Nispeten uygun fiyatı da onu gayet ulaşılabilir kılıyor. Bu yazıyı çok uzun tutmak istemedim zira kalem diğer bloglarda da uzun uzun tanıtılmış ama bu kadar çok beğendiğim bir kaleme blogumda yer vermeden de edemezdim.

Keyifli yazımlar...

Önce Kalem'i takip edin!

twitter: oncekalem
instagram: oncekalem

1 yorum:

  1. Merhaba, bir süredir bu kalemi almak istiyorum fakat maalesef yaşadığım şehirde hiçbir kırtasiyede bu kaleme rastlamadım bu yüzden ancak İnternet üzerinden inceleyebiliyorum. Aklıma takılan bir soru var: Kalemi çok sıkı tutuyorum bu sebeple de elim biraz hassaslaştı sizce bu kalem uzun süreli kullanımlarda eli rahatsız eder mi? Cevap verebilirseniz çok sevinirim, iyi günler.

    YanıtlaSil