Sayfalar

1 Şubat 2015 Pazar

Lamy Safari

Lamy iyi kalem denince akla ilk gelen markalardan. Ulaşılabilir fiyatları ve geniş dağıtım ağıyla da ülkemizde bilinirliği oldukça yüksek bir kalem.

Safari ise başarılı markanın gelmiş geçmiş en çok satan kalemi. Bunda elbette renk seçeneklerinin, bol ürün çeşidinin ve uygun fiyatının etkili olduğunu söylemek mümkün.

Lamy Safari 1980 yılında Wolfgang Fabian tarafından tasarlanmış bir kalem. Gövdesi ABS olarak bilinen bir polimerden yapılmıştır. Bildiğiniz Lego malzemesi yani. Lamy Safari, dolma kalem, tükenmez kalem, uçlu kalem ve pilot kalem olarak bulunabiliyor. Sabit renk seçeneklerinin yanı sıra her yıla özel farklı bir renkte de üretim yapıyorlar. Örnek olarak bendeki Neon Sarı 2013 yılının rengi. Diğer koyu renk ise her zaman üretimde olan mat siyah.


Ucundaki metal kısım saklanabilmesiyle size cep dostu ve sağlam bir kalem sağlıyor. Parlak renkler genelde elden kayma eğilimi gösterse de mat siyah olan pürüzlü yapısıyla hem çok şık hem de ele çok iyi oturuyor. Özellikle tutma kısmındaki üçgen yapı da bu konuda yardımcı oluyor. Unutmadan; kalem sadece 0.5 uç seçeneğiyle sunuluyor.


Arka kısımdaki kalıba işlenmiş logo oldukça şık duruyor. Metal klips ise hem başarılı tutuşuyla yardımcı olurken hem de mükemmel tasarımıyla kalemin havasına hava katıyor. Kapağın altında küçük ama iyi silen bir silgi ve silgisine batırılmış tamir teli bulunuyor.

Lamy Safari şık karton bir kutuyla geliyor. Bu seviyede hediye için uygun olan bir kalemde daha şık ve karton dışında bir malzemeden üretilmiş bir kutu beklenebilir. 40-50 tl civarındaki fiyatı ülkemiz için fena durmasa da yurt dışında her zaman olduğu gibi 3'te 2 fiyatına bulabilmek mümkün.

Özet olarak Lamy Safari şık, günlük kullanımda başarılı bir kalem. Nispeten uygun fiyatı hediye olarak da iyi bir seçenek olmasını sağlıyor. Koleksiyonerler için ise her sene çıkardıkları özel seriler kaçırılmaması gereken parçalar!

Önce Kalem'i takip edin!

twitter: oncekalem
instagram: oncekalem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder