Sayfalar

31 Mayıs 2012 Perşembe

Faber-Castell TK Vario Fine Lux Açma Yöntemi

Öncelikle bu kaleme sahip olmadığım için anlatımlarımı fotoğrafla destekleyemeyeceğim. Ancak elimden geldiğince basit anlatıp ihtiyacı olanların kolaylıkla anlamasını sağlamaya çalışacağım.

Versatil, mekanik kurşun ya da uçlu.. nasıl adlandırırsanız adlandırın, bu kalemlerin en önemli sorunlarından birisi içinde uç kırmaları ve o ucun oradan çıkmaması hatta içerde un ufak olmasıdır.

Birçok kalemde bu sorunu kalemi kolaylıkla sökerek yapabiliyorken oldukça popüler ve başarılı bir kalem olan Faber-Castell TK Vario L modelini açmak diğerleri kadar kolay bir iş değil.

Öncelikle sertlik göstergesinin olduğu ön kısımdaki minik parçayı zarar vermeden cımbız ya da çok sıkmadan dişlerimizde yerinden çıkartıyoruz.
Sonrasında çıkan parçanın olduğu yeri yine dişlerimiz(yani ben öyle yapmıştım çizmemek için) ya da minik bir pense yardımı ile biraz fazlaca güç uygulayarak döndürüyor ve uç kısmını gövdeden ayırıyoruz. Eğer uç bu kısımda kaldıysa bu kadarı yeterli olacaktır.

Ancak uç daha arkadaysa yapılması gereken tutma bölgesini de kalemden ayırmak ve ne yazık ki bunu kolayca yapabileceğimiz vidalı bir mekanizması yok kalemin.

Bunun için yapmamız gereken metalin plastiğe bağlandığı yere maket bıçağı ya da benzer bir malzeme ile baskı uygulayarak aralamak, sonrasında ise sert bir hareketle ileri iterek gövdeden koparmak. Merak etmeyin kırılacak bir parçası yok, ancak ciddi anlamda büyük güç uygulamak gerekiyor.

Geri toplarken de metal ve gövdeyi birbirine bastırarak 'çıt' sesini duymamız yeterli.

Umarım kaleminiz hiç bozulmaz ve bu bilgiye hiç ihtiyaç duymazsınız.

NOT: Buradaki bilgiler tamamen kendi deneyimlerim olup kesinlikle işe yarayacağının ya da kaleminize zarar vermeyeceğinin bir garantisi yoktur. Denemeniz tamamen kendi insiyatifinizdedir.

Önce Kalem'i takip edin!

twitter: oncekalem
instagram: oncekalem

4 yorum:

  1. işe yaradı teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler işe yaradı :)

    YanıtlaSil
  3. İşe yaramasına sevindim!

    YanıtlaSil
  4. Hocam bu anlattığınız işlem uç kısmını çıkarmaya mı yönelik yoksa uç kısmı da 2 farklı parçadan oluşuyor ve o parçaları mı ayırıyoruz?

    YanıtlaSil