Sayfalar

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Pentel GraphGear 1000

En sonda söyleyeceğimi ilk başta söylemek istiyorum: MÜKEMMEL

Pentel GraphGear 1000 ilk bakışta bir çizim kalemi gibi görünse de yazı yazarken de en az çizimde olduğu kadar başarılı.

Metal yapısı kaleme sağlamlık kazandırırken yakışıklılığına da yakışıklılık katmış. Tutma bölgesindeki metalde bulunan tırtıklar ve araya serpilmiş plastik elipsler kaymaması için gereken herşeyi fazlasıyla yapıyor. Saatler süren kullanımda dahi mükkemmel performans gösteriyorlar.

Cep klipsine gelince ise Japonlar yine teknolojisini konuşturmuşlar diyebilirim. Mandal yapısındaki klipsi kalemi cebinize koymak için açtığınızda sivri uç kısmı içeri otomatik olarak giriyor ve cebinizi delmenizi başarılı bir şekilde engelliyor. Ayrıca bu klipsle 10-15 sayfaya kadar kağıtlarınızı da ataş gibi ama ataştan kat kat sağlam bir şekilde bir arada tutabilirsiniz.

0,3 0,5 0,7 ve 0,9 uçlarla kullanabileceğiniz Pentel GraphGear 1000, 30 ile 45 tl arasındaki fiyatını fazlasıyla hak eden bir kalem.

Tek olumsuz yanına gelince; orta kısmında içindeki ucun sertliğini gösteren minik pencereyi ayarlamak için ucunu biraz gevşetmek zorunda olmak benim biraz canımı sıktı açıkçası. Belki diğer kalemlerin neredeyse tamamında bu pencere minik dokunuşlarla ayarlanabiliyor olmasından, yani o tasarıma çok alıştığımdan yadırgamış olabilirim. Çok kullandığım bir özellik olmasa da sanki daha kolay ayarlansa daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Artıları:

+ Müthiş metal aksam ve harika tasarım
+ Sağlam klipsi zımba gibi kullanabiliyor olmak
+ Klipsi açtığımızda ucunun içeri girerek cebimizi koruması
+ Tutma kısmındaki çok ama çok başarılı kaydırmaz nokta ve tırtıklar
+ Tüm uç boyları ile kullanma imkanı

Eksileri:

- Görece yüksek fiyatı (30-45 TL) - bence kesinlikle hakediyor
- Ayarlaması zahmetli sertlik göstergesi


Önce Kalem'i takip edin!

twitter: oncekalem
instagram: oncekalem

7 yorum:

  1. Sertlik ayarlama kısmının kolay hareket etmiyor olması da bence bir artı. Kolay hareket edenlerde ya birileri gelip çeviriyor orayı ya da kendi dönüyor ve çoğu zaman alakasız sertlikleri gösteriyor.
    Güzel blog bu arada..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklı olabilirsiniz. Kolay hareket etmemesi uçlarını sık değiştirmeyenler için daha iyi bir özellik.

      Sil
  2. Bence bu tarz kalemlerin alexi Faber Castell TK-FINE VARIO LUX.
    Tasarım o kadar güzel ki insanın kullandıkca kullanası, cocugu gibi koruyup kollayası geliyor. Gerçi her kalem düşkününde mutlaka vardır ama yoksa da çok şey kaçırıyorlar. Pentelle aynı ozelliklere sahip olmasinin yanında şıklıgı ve ucuzlugu da artısı.

    http://tinyurl.com/7rlw55l

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TK-Fine Vario Lux kesinlikle çok iyi bir kalem ancak sağlam değil. Ben sahip olmadım hiç ancak sahip olan arkadaşlarımın kalemleri ya tıkandı ya korozyona uğradı ya da tamamen bozuldu. O nedenle ısınamadım hiç.
      Eşimde eski bir adeti mevcut biraz kullandıktan sonra inceleme yapmayı düşünebilirim, bakalım...

      Sil
    2. Katılıyorum. Çok güzel bir kalem ancak uç kısmı yamuluyor ve kullanım dışı kalıyor.

      Sil
  3. Graphgear 1000 yerine Graph 1000 for pro icin de bi yazi olsaymis iyiymis :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da mevcut elimde ancak yoğun kullanamadım şimdiye kadar. Yakın zamanda kullanıp incelemesini yazmayı ümit ediyorum.

      Sil